24.990 ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás magánszemélyek részére!

A nagy borotválkozási útmutató

A borotválkozás MŰVÉSZET! Csináld jól, és minden nap élvezni fogod! Ebben az útmutatóban mindent megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy a borotválkozást nagyszerű élménnyé tedd!Borotválkozási krémek 

A borotválkozási krémek, csakúgy, mint a szappanok, a borotválkozási eszköztár klasszikus darabjai és a borotválkozás előkészítésének elengedhetetlen eszközei. A krémek nemcsak a sima és problémamentes borotválkozást biztosítják (a borotvapenge sokkal jobban irányítható a gazdagabb habon), de glicerin tartalmuk nem engedik a bőröd kiszáradni. Ezért a borotválkozási krémek tökéletesek azok számára, akiknek a bőrük szárazabb vagy érzékenyebb az áltagosnál.  

A krémeket legjobb egy borotválkozási pamacs segítségével felvinni, ha azonban kézzel szeretnéd ezt megtenni, az sem gond: tegyél egy kis krémet a kezedre és egy kis vízzel nedvesítsd be arcodat. A nedves arcbőrre körkörös, masszírozó mozdulatokkal vidd fel a habot, és addig masszírozd, ameddig nem épül fel a borotválkozásodhoz már elegendő hab.

Tanács: mielőtt felviszed a krémet nedvesítsd be borostádat meleg vízzel és hagyd rajta legalább egy percen át – ez annyira megpuhítja a borostát, hogy akár 60-70%-al is könnyebbé teszi a borotválkozást.


Borotvapengék és borotválkozási kellékek – minőségi borotválkozáshoz minőségi pengékre van szükséged

Sok mindent elárul egy férfiről, hogy milyen borotvapengét használ. És mivel a borotvapenge a borotválkozási eszköztárad legfontosabb darabja, ezért érdemes a legjobb minőséget választani - idővel megtérül befektetésed, hiszen egy jó borotvát nem kell gyakran cserélgetned.

Tanács: borotválkozás után mindig alaposan mosd le langyos vízzel a borotvapengét, mivel azok gyakran életlennek hatnak a rajtuk lerakodó zsír, szennyeződés és borotvakrém miatt. A pengét soha ne töröld át törölközővel, vagy tisztítsd meg fogkefével, mert megsérted az érzékeny élét. Használj minőségi borotválkozási kellékeket, melyek a lehető legjobban szolgálják napi borotválkozási rutinodat, illetve illeszkednek személyes igényeidhez.


Borotvapamacs – építs gazdag habot a borotválkozáshoz!

Volt idő, amikor nem volt olyan önmagára figyelmes úriember a világon, akinek ne lett volna egy jó minőségű borotvapamacsa. Annak ellenére, hogy ezek az eszközök korábban kimentek a divatból, még mindig rendkívül hasznos darabjai lehetnek borotválkozási eszköztáradnak. Nemcsak gazdagabb habot építenek a borotválkozásodhoz, de a kiegyenesítik az arcszőrt, amely könnyebbé teszi a borotválkozásod, illetve eltávolítják az elhalt hámsejteket is és tisztítják pórusaidat a lerakódásoktól, szennyeződésektől.

A legjobb eredmény érdekében a pamacsot körkörös mozdulatokkal használd és kerüld a durva mozdulatokat, nehogy megsértsd arcbőröd.  

Tanács: hogy kíméld borotválkozó pamacsodat mindig fejjel lefelé akaszd fel tartójára - így a víz száradáskor nem folyik vissza a pamacs tövébe és az nem fog idő előtt tönkremenni.Borotválkozó szappanok – a borotvapamacs tökéletes kiegészítője

Ne tévesszük össze a borotválkozási szappanokat a test vagy arcszappanokkal! A borotválkozási szappanok alapvetően borotválkozási krémek szilárd, tömbös formában, amelyeket a borotvapamacsokkal történő alkalmazásra terveztek. A borotválkozási szappanok kis edényes kiszerelésben kaphatók, összetevőikben megtalálható a bőrbarát glicerin és olyan anyagok, amelyek segítenek a gazdag habképződésben. Ha szereted a borotválkozási szappanokat, mindenképpen vegyél hozzájuk egy borotvapamacsot, mivel a kettő együtt történő használata máshoz nem hasonlítható borotválkozási élményt fog nyújtani!

Tanács: mindig rázd le a borotvapamacson maradt vizet, mielőtt azt belemártod a borotvaszappanba – így több szappan tapad meg a szálain, amellyel gazdagabb habot építhetsz a borotválkozásodhoz. A trükk az, hogy a habot ne a kezeden, hanem az arcodon építsd fel!     


Borotvahabok – A kényelmet illetően kevés dolog van, ami jobb a borotvahaboknál

A borotvahabok, csakúgy mint a gélek, kényelmes segédeszközök a borotválkozásban, amelyek tökéletes csúszást biztosítanak a pengének az arcodon. Különösen akkor érdemes borotvahabot tartani magunknál, ha fontos, hogy mennyi idő alatt végzünk a borotválkozással, hiszen könnyű kezelhetősége nagyban lecsökkenti a borotválkozással eltöltött időt. Az aloe vera tartalmú habok különösen ajánlottak, mivel ezek a termékek összetételünknek köszönhetően védelmet nyújtanak az irritáció ellen.

Tanács: a borotvahab tökéletes a zsíros, olajos bőrre, azonban ha szárazabb, érzékenyebb bőröd van, úgy inkább használj olyan habot, amely kifejezetten ilyen bőrtípushoz készült. Ha pedig ezzel sem vagy elégedett, akkor inkább használj borotválkozási krémet, mivel ezek általában jobban hidratálják a bőrödet.


Borotválkozási gélek, olajok – kényelem és kontroll

A borotválkozási gélek hasonlóan jó csúszást biztosítanak a borotvapengének, mint a borotválkozási krémek. A gél használata csökkenti a borotválkozás okozta irritációt, illetve - mivel jóformán átlátszók - megkönnyítik magát a borotválkozást is, így különösen ajánlott a gél használata azok számára, akik arcszőrzetüket fazonra igazítva hordják. Ha azonban teljes átlátszóságot szeretnénk, akkor használjunk borotválkozási olajat.

Tanács: Ne aggódj, ha a gél nem habzik fel eléggé. A legtöbb modern gél, a haboktól eltérően, kevésbé habzik!