24.990 ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás magánszemélyek részére!

Kiütéses bőr kezelése

AZ ALÁBBI ÚTMUTATÓVAL SZERETNÉNK NEKED SEGÍTENI ABBAN, HOGYAN KEZELD KIÜTÉSES BŐRÖD, ILLETVE HOGYAN ELŐZD MEG A KIÜTÉSEK, PATTANÁSOK KIALAKULÁSÁT!Pattanások

A kiütéses bőr egyik formája a pattanásos bőr, amely jellemzően az olajos, zsíros bőrtípus velejárója, amelyet a pattanásokon kívül gyakran grízek és mitesszerek is tarkítanak. Hogy megelőzd a pattanások kialakulását, naponta legalább kétszer használj antibakteriális arctisztítót, valamint hetente kétszer arcradírt, hogy az elhalt hámsejteket és a pórusokat eltömítő szennyeződéseket eltávolítsd. Ha lehetőséget van rá, heti egyszer (hétvégén célszerű) használj arctisztító maszkot, amely mélytisztítja arcod, és eltávolítja a mélyebben rekedt szennyeződéseket.   

Ha a pattanás már kialakult, kezeld pattanáskezelő termékekkel, amelyek szalicilsav tartalmukkal elpusztítják a baktériumokat, kitisztítják a pórusokat, és eltávolítják az elhalt hámsejteket.

Próbálj meg mindig proaktívan gondolkodni, és előzd meg a pattanások kialakulását lehetőség szerint úgy, hogy támogatod bőröd természetes regenerációját. Mindig ügyelj a megfelelő időben történő lefekvésre, hogy bőrödnek minél több ideje legyen regenerálódni, illetve figyelj táplálkozásodra, hogy ezzel is támogasd arcbőröd egészségét. Kerüld az olyan durva termékek használatát, amelyek kiszárítják bőröd, mivel ezek a faggyúmirigyeidet túltermelésre késztetik, amely ismét zsírossá teszi bőröd.

Ha arctisztítót használsz, keress olyan termékeket, amelyek nemcsak a használat közben, de utána is jótékony hatással vannak arcbőrödre, és hatásukat hosszabb ideig fejtik ki. 

Érdemes még odafigyelni arra is, hogy milyen hidratáló krémet használsz. Ha lehetőséged van, akkor használj kevésbé vagy egyáltalán nem zsíros hidratáló krémeket (víz alapú krémek), hogy úgy hidratáld bőröd, hogy annak meglévő zsírosságát, vagy olajosságát nem növeled tovább.


Szőrbenövés, gyulladt szőrtüsző

A kiütések másik okozója a benőtt szőr vagy gyulladt szőrtüsző lehet, amely gyakran keményebb, gumós pattanás formájában jelentkezik. A szőr hajlamos önmagára visszahajolni, és a szőrtüszőbe, vagy a környező bőrszövetbe behatolva beágyazódni és begyulladni. A fájdalmas szőrbenövés mindenkit érinthet, azonban jellemzően gyakrabban fordul elő a göndör hajú férfiaknál. 

Szerencsére több termék is elérhető a szőrbenövések okozta problémák kezelésére, valamint a kialakult gyulladás csökkentésére. A szőrbenövések elleni kezelések általában antibakteriális, vagy szalicilsav tartalmúak, amelyek segítenek a bőr szennyeződéseit eltávolítani és azt az elhalt hámsejtektől megszabadítani – hogy a bőr ismét természetesen nőhessen.

Ha biztos kezed és sasszemed van, akkor egy csipesz segítségével kis is szabadíthatod a benőtt szőrszálakat, de a legjobban akkor jársz, ha inkább megelőzöd azok kialakulását azzal, hogy hetente legalább hét alkalommal eltávolítod az elhalt hámsejtek az arcodról egy jó arcradír segítségével. Az arcradír emellett segít kiemelni azokat a szőrszálakat is, amelyek esetleg elkezdtek beágyazódni.

Ha úgy érzed, hogy túl gyakran fordul elő a szőrbenövés nálad, akkor hosszútávon az erősebb arcradírok használata sem lehet jó, hiszen az sem megoldás, hogy bőröd minden alkalommal radírozod. Ha gyakori nálad a szőrbenövés, akkor használj kíméletesebb terméket, mint az Anthony Logistics Glycolic Facial Cleanser folyékony hámlasztó, melynek glikolsav tartalma nagyszerű alternatíva az arcradírokra azok számára, akiknek bőrük érzékenyebb.

Nézd meg arcradírjainkat, vagy olvasd el, hogyan kezelheted a szőrbenövéseket! 


Mitesszerek kezelése

A mitesszerek egy nagyon gyakori probléma, amivel rengetegen küzdünk. A legtöbb ember, még azok is, akiknek szárazabb bőrük van, szembe kell, hogy nézzen ezzel a problémával. Mitesszerek akkor alakulnak ki, amikor a pórusokat eltömíti a faggyúmirigy által megtermelt faggyú, és azokból nem tud kilépni. Amikor a faggyú a levegővel érintkezik, megszilárdul és az oxidációs hatás miatt elbarnul, elfeketedik – ezért van a mitesszereknek barnás, feketés színe. Mivel az orr és az ajak alatti bőrben jellemzően több faggyúmirigy található, ezért a mitesszerek jellemzően ezeken a területeken alakulnak ki.

A mitesszerek könnyen elfertőződhetnek – ilyenkor a fertőzés kiterjedésével kitágulhat a pórus is, amely megfelelő kezelés hiányában kis, lyukacsos bőrt hagyhat hátra. 

Ahhoz, hogy a mitesszereket kordában tartsuk, biztosítani kell bőrünk zsír- és szennyeződésmentességét egy jó arctisztító segítségével, illetve hetente legalább kétszer arctisztítót kell használnunk, hogy eltávolítsuk a pórusokat eltömítő, elhalt hámsejteket.

A fentieken túl érdemes heti legalább egyszer arcmaszkot is használni, hogy bőrünk mélyebb rétegeit megtisztítsuk a szennyeződésektől, lerakódásoktól, illetve a faggyúfölöslegtől. Érdemes a maszk felkenése előtt egy tál forró víz felet inhalálni, mivel a bőrt a vízgőz fellazítja, így könnyebben ki tudja húzni a maszk a szennyeződéseket. Használd a Baxter of California Clarifying Mask arctisztító maszkot heti egy alkalommal, hogy bőröd megtisztítsd a szennyeződésektől és a többlet faggyútól.

Ha mindez már túl késő lenne, mert a megelőzésről lemaradtál, azt javasoljuk, hogy használd a Merkur Blachead Remover mitteszer eltávolító kezelést, amely könnyen kezelhető csomagolásban érkezik, és egyszerűen adagolható, hogy a megfelelő helyen hasson.

Ha kérdésed lenne a fentiekkel kapcsolatosan, írj nekünk egy emailt, hogy segíthessünk mint mindig! Adataidat bizalmasan kezeljük.