24.990 ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás magánszemélyek részére!

Szemöldök karbantartása

NE FELEDD, HOGY SZEMÖLDÖKÖD NEM CSAK EGY SZŐRPAMACS AZ ARCODON! OLVASD EL ÚTMUTATÓNKAT, HOGY TUDD, HOGYAN HORDD SZEMÖLDÖKÖD ELEGÁNSAN, TARTSD TISZTÁN – ÉS AMI A LEGFONTOSABB: EGYMÁSTÓL ELVÁLASZTVA!Amikor a szemöldökeid egyesítik erőiket

A szemöldök jóesetben nem jár egyedül, párosával nő az arcodon, amelyet (szintén jóesetben) egy kis tér választ el a párjától. Néha azonban előfordulhat, hogy az arc középvonalán a két szemöldök találkozik, és kisebb vagy nagyobb (néha szélsőséges mértékben) összenő. Habár ez a probléma sok ismert emberen kifogott, mi hisszük, hogy nem kell, hogy köztük légy. Szerencsére többféle módszer is van arra, hogy elkerüld szemöldököd összenövését, vagy javíts a már kialaklault helyzeten.

A fölöslegessé vált szőrzeted eltávolíttathatod lézerrel, gyantával, cérnával (az epiláció egy specilis fajtájával) vagy akár magad is segíthetsz a problémán otthon.

A nem kívánt szőrzet eltávolításához fogj meg a csipesszel egyszerre egy szőrszálat (lehetőség szerint a szőrszálat a tövénél próbáld meg befogni), majd húzd ki azt egy gyors mozdulattal. Amikor kihúzod a szőrszálat, próbálj meg arra figyelni, hogy a növés irányába tedd ezt, így jelentősen megkönnyíted a dolgod, arról nem is beszélve, hogy megkíméled magad a nagyobb kellemetlenséget okozó fájdalomtól (persze így sem lesz a művelet olyan, mintha símogatnák az arcod).

Ha amiatt aggódsz, hogy esetleg túl sok szőrszálat húznál ki, és ezzel többet rontanál az eredeti helyzeten, használj ceruzát vagy tollat, és rajzold meg azt a vonalat a bőrödön a szemed alatt, amely összeköti a szemed alsó (orrodnál levő sarkát) a szemed felső sarkával, hogy lásd, meddig szedd ki a szemöldököd.

Végül ha befejezted, vigyél fel fertőtlenítő, hűsítő krémet a bőrödre, hogy megnyugtasd. Mivel a fent leírt művelet gyakran bőrpírral, illetve enyhébb irritációval jár, javasoljuk, hogy a szemöldököd kezelését, szedését a hétvégén végezd el, amikor nem feltétlenül kell azt közszemlére tenned a kollégáid előtt, elkerülve ezzel az esetleges kellemetlen kérdéseket (a piros bőr egyébként 1-2 napon belül elmúlik).

Ha a fentieken túl elfogadsz két jótanácsot, akkor próbáld meg a leírtakat zuhanyzás után elvégezni, mivel a víztől felpuhul, így a bőrből könnyebben és kisebb fájdalom mellett eltávolítható a szemöldökszőrzet nem kívánatos része, illetve kerüld a szemöldök borotválását, mivel azzal erősíted a szőrzeted, miután az újra kinőtt, így az eredeti céloddal pont ellentétes hatást fogsz kiváltani.


A szemöldökeid szerteágaznak, olyanok mint az erdő vihar után?

Ha különösen fontos számodra szemöldököd rendezettsége, akkor azt javasoljuk, hogy minden reggel, felkelést követően használj fésűt (a kínálatunkban is találsz szakállfesűt), hogy szemöldököd egy egyszerű vonással katonás rendbe állítsd (egy zsírosabb krém hozzáadása biztosítja, hogy a formájukat egész nap megtartsák).


A szemöldököd túlnőtt és már-már bozótszerű?

A legegyszerűbb módja annak, hogy a bozótszerű szemöldödnek megálljt parancsolj, ha egy szakállvágóval egy héten egyszer megynyírod. Ha azonban nem csak füvet szeretél nyírni, hanem formát is szeretnél, akkor nem kerülheted el, hogy ismét kézbe vedd a csipeszeket.

A formázáshoz használd a fent már leírt tippeket, haladj folyamatosan egy vonalban, egyszerre csak egy szőrszálat kihúzva.

Ha már nekikezdtél a feladatnak, próbálj meg szimmetrikusan haladni, és mind a két oldalról arányos mennyiségű szőrszálat eltávolítani. Ennek a legjobb módja az, ha egy kicsit szedtél az egyik oldalról, azután áttérsz a másik oldalra és addig folytatod, ameddig nagyjából hasonlóan néz ki mind a két szemöldököd – így haladhatsz egészen addig, ameddig nem végzel a művelettel. Kutatások bizonyítják, hogy vonzóbbnak találjuk azon személyeket, akiknek szimmetrikus arcvonásai vannak.


A korod elbánt a szemöldököddel?

Mindnyájan szembesülünk vele egyszer, hogy ahogy öregszünk egyre több kósza szőrszál nő ki a szemöldökünkből, melyek hosszúra és szerteágazóra nyúlnak. A legegyszerűbb módja ezek eltávolításának, hogy megfogunk egy csipeszt, és egyszerűen búcsút intünk a szőrnek egy jól irányzott és határozott rántással. Ha pedig nem szeretnéd ennyire megritkítani a szemöldököd, akkor egyszerűen kordában tarthatod azt egy kézi trimmerrel, anélkül, hogy azt ki kellene húznod.

Hogy könyebben azonosítsd a sorból kilógó szőrszálakat egyszerűen fésüld azokat felfelé egy száraz fogkefével vagy szakállfésűvel.


A szemöldök korpásodása

Nem jó dolog, de az a jó hírünk, hogy csakúgy, mint a korpa, kezelhető. A szemöldök korpásodását több minden okozhatja: pikkelysömör, seborrhámlás dermatitisz, a korpát okozó gombák, vagy egyszerűen csak a túl száraz bőr. A korpásodás elleni samponok használata segíthet a helyzeten (csökkentheti a korpásodás mértékét). Ehhez dörzsölj hajmosáskor egy kicsit a szemöldöködre, hagyd rajta egy percig, mint a sampont, majd öblítsd le hideg vízzel! Amennyiben további információra van szükséged a korpásodással kapcsolatosan, javasoljuk, hogy nézd meg a korpásodással foglalkozó útmutatónkat.