24.990 ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás magánszemélyek részére!

Lábápolás

HA EGÉSZ NAP TALPON VAGY - VAGY EGYSZERŰEN EDDIG NEM FIGYELTÉL ODA A LÁBÁPOLÁSRA, AKKOR OLVASD EL AZ ALÁBBI ÚTMUTATÓNKAT, HOGY MEGISMERD, MILYEN PROBLÉMÁK MERÜLHETNEK FEL ÉS AZOKAT HOGYAN KEZELHETED! TUDD MEG, MIT TEGYÉL AZÉRT, HOGY MINDIG ÁPOLTNAK ÉREZD A LÁBAD!Lábradírok / lábreszelők

Tisztísd meg lábad az elhalt, száraz és kemény bőrtől, és előzd meg a gombás fertőzések kialakulását!

A lábakon kialakuló, megkeményedett bőr, a lábad természetes reakciója a surlódásra és a folyamatos nyomásra, hogy lábadat védjék a külső behatásoktól. A lábad esetében nemcsak zavaró lehet a megkeményedett bőr, de sajnos – egy kis izzadsággal párosítva – tökéletes táptalaja lehet a lábgombának.

A legegyszerűbb módja annak, hogy ezt a megkeményedett bőrréteget eltávolítsd, egy lábreszelő használata heti néhány alkalommal, hogy a bőrréteg mennyiségét kordában tartsd. A reszelő használata után kend be lábad hidratáló balzsammal, hogy a bőröd megfelelően hidratált legyen, és védd a fertőzésektől, – a krémet alaposan dörzsöld be a kívánt területre.

Tanács: hogy a lehető leghatékonyabban tudd lábadról a megkeményedett bőrt lereszelni, azt javasoljuk, hogy a folyamat megkezdése előtt áztasd be lábad aszpirines meleg vízbe, hogy a bőröd felpuhuljon – így sokkal kisebb erőfeszítésedbe fog kerülni a nemkívánatos bőrréteg eltávolítása. Az aszpirin szalicilsavat tartalmaz, amely nagy mértékben segíti a bőr felpuhulását. A leírtak elvégzéséhez dobj be egy lavórba 5-6 darab, vízben oldódó aszprint.


Lábbalzsamok

A legfontosabb a lábápolásban! Ha gyakran ápolod a lábad, akkor jó befeketés egy olyan balzsam, amely segít a lábadat hidratálni, és megelőzni a gombás fertőzések kialakulását – az eredmény egy ápolt és egészséges láb lesz, amit bárki előtt büszkén vállalhatsz, hiszen mutatni fogja, hogy sok gondot fordítasz a személyes higiéniára. A lábápolásnak két fontos lépése van: először dörzsöld le a lábadról a fölöslegessé vált, megkeményedett bőrt, majd vigyél fel rá balzsamot a maximális ápoltság érdekében! Használj olyan balzsamot, amelyben olyan összetevők vannak, mint példul a kókuszolaj, hogy ne csak hidratálják, de puhítsák is a bőrödet. Kötelező darab azoknak, akik nyáron szandált, papucsot hordanak!

Tanács: ha a sarkad a hidratáló balzsam használata ellenére még mindig száraz, esetleg repedezett, használj speciálisan gombásodásra való krémet, ugyanis nagy valószínűséggel a gombásodás az oka a kirepedezett, száraz bőrödnek.