24.990 ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás magánszemélyek részére!

Őszi bőrápolás

HOGYAN KÜZDJ MEG AZ ŐSZI FÁRADTSÁGGAL? MIRE FIGYELJ ODA BŐRÖD ÁPOLÁSAKOR? AZ ALÁBBI ÚTMUTATÓNKKAL MOST SEGÍTÜNK NEKED ABBAN, HOGYAN MARADJON ŐSSZEL FRISS, ÜDE ÉS HIDRATÁLT A BŐRÖD!Növeld bőröd hidratáltságát!

Mivel a hideg levegő nedvességtartalma akár 30%-al is kevesebb lehet mint a meleg levegőé, ezért az őszi szelek rossz hatással vannak a bőrre. Ez az az időpont az évben, amikor elkezdünk fűteni is, így mind a szél, mind pedig a fűtés - megfosztva a bőrt a normális hidratációjától – viszkető, izzadó és feszült bőrhöz vezethetnek, amelyek rontják a napi közérzetünket, illetve gyorsítják bőrünk öregedését.

Ebben az időszakban érdemes lenne olyan bőrápolót használni, amely kifejezetten a száraz bőr kezelésére készült - ilyen termékből érdemes egy egész tubust magunknál tartani, hogy egész nap biztosítva legyen a megfelelő hidratáció.


Ne feledkezz meg az éjszakai védelemről sem!

Az éjszakai bőrápolás ugyanolyan fontos lehet a bőr megfelelő őszi hidratálásában. A bőr nedvfelszívó képessége jellemzően jobb éjszaka, így az éjszakai hidratálók segítenek a keményebb időjárás vagy légszennyezés miatt, napközben kialakult, kisebb bőrhibák kijavításában és a bőr éjszakai regenerációjában.


Ne felejtsd el teljesen a napvédő krémeket!

Könnyen azt gondolhatjuk, hogy a nyár elmúltával elfelejthetjük a napvédő krémeket is. Ez nem teljesen igaz, hiszen az erős napsütés pont ugyanolyan bőr-öregítő hatással lehet ránk, mint a nyári napsütés. Habár kevesebb UVB sugárzás éri a bőrünket (ezáltal nyilván kisebb az esélye annak, hogy télen megégjünk), a nap által kibocsájtott UVA sugárzás mértéke azonban nem csökken.

Ha a bőrödnek télen is szeretnéd megadni a megérdemelt védelmet a korai öregedés és szarkalábak ellen, akkor azt javasoljuk, hogy olyan férfi arckrémet használj reggelente, amely amellett, hogy megfelelően hidratál, véd a téli napfény okozta bőr-öregedési hatások ellen is.


Gondolkozz új illatokban!

Ha illatokról van szó, köztudott tény, hogy nyáron a könyedebb, frisebb, citrusos illatok a jobbak – energiát adnak a bőrnek, tiszta-illatot adnak viselőjüknek, illetve felfrissítenek a fülledt éjszakákon. Ősszel azonban, ahogy a hőmérséklet csökken, és a napok hossza is lerövidül, a melegebb, gazdagabb és telítettebb illatok kerülnek előtérbe.


Ne feledkezz meg az ekcéma elleni védelemről sem!

Egy az Eucerin által végzett kísérletből kitűnik, hogy a ekcémával küzdők 60% - ának erősödnek a tünetei az őszi időszakban. A hideg szél, és a száraz központi fűtés nem segít. Fontos azonban, hogy ne tévesszük össze az ekcémát a száraz bőrrel! Az igazi ekcéma nemcsak viszkető, száraz bőr, hanem piros, egyenetlen bőrkiütéssel és apró, vakarásra pirosodó, mélyebben ülő pontszerű kitütésekkel jár. Az ekcémás tünetek erősödése csillapítható, ha műszálas és gyapjú anyagú ruházat helyett, az érintett bőrfelület közelében, pamut ruhaanyagot hordunk, illetve mellőzzük az erős mosószerek használatát. Egyeztessünk házirovosunkkal vagy bőrgyógyászunkkal a megfelelő speciális kezelés ügyében, illetve kerüljük az alkohol tartalmú szerek használatát a közvetlenül ekcémával érintett bőrfelületen, illetve annak közelében.


Ne hanyagold el a szakállad, arcszőrzeted!

A téli időszakban az arcszőrzet alatti bőr sokkal érzékenyebben reagál az időjárásra és megváltozott körülményekre, hiszen a bajusz, szakáll, vagy egyéb nyírású és fazonú arcszőrzet az alatta lévő bőrből további nedvességet szív el – így növelve a bőr szárazságát. Az arcszőrzet korpásodása pedig sosem bizalomgerjesztő vagy épp esztétikus. Ebből tegyél egy kicsit az ujjbegyedre és dörzsöld be vele a kezelni kívánt területet alaposan.


A haj ápolása

A haj a nyár elmúltával gyakran szenved el sérüléseket a naptól, víztől, vagy éppen a tengerparti homok szárító hatásától, amelyet nem árt komolyan venni, és a megfelelő módon kezelni. Hogy megadd hajadnak a lehetőséget, hogy regenerálódjon, használj olyan samponokat és balzsamokat, amelyeken a “javító” vagy “regeneráló” (“repair” vagy “replenish”) felirat van.