24.990 ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás magánszemélyek részére!

Hajhullás

FÉRFI HAJÁPOLÁS: A KOPASZODÁS MINDNYÁJUNK SZÁMÁRA KELLEMETLEN PROBLÉMA, AMELYRŐL NEHÉZ BESZÉLNI. ÚTMUTATÓNKBAN IGYEKSZÜNK FELTÁRNI A LEHETSÉGES MÓDOKAT A KOPASZODÁS KEZELÉSÉRE, HATÁSAINAK ENYHÍTÉSÉRE, ILLETVE TANÁCSOKAT ADUNK ARRA VONATKOZÓAN, HOGYAN KEZELJÜK ÉS KÖZELÍTSÜK MEG A PROBLÉMÁT.

 

 

Gyakori férfi hajápolási probléma a hajvékonyodás, amely általában a hajvégek elvékonyodásával kezdődik. Beszéljünk arról, hogy tudunk ezen segíteni, illetve hogyan tudjuk a hajunkat dúsabbá tenni!

Sajnos a férfiak nagyjából felét érinti a hajvékonyodás, amely 35 éves korunkra már észrevehető. Ez a rossz hír, amelyet már mindnyájan ismerünk, vagy hallottunk. A jó hír viszont az, hogy többféle dolgot is tehetünk annak érdekében, hogy a problémát tompítsuk, és hajunk dúsabbnak, teljesebbnek látszon.

Először is gondolozzunk el azon, hogy a hajunkat levágatjuk, és rövidebb frizurára váltunk. A profi fodrászok azon a véleményen vannak, hogy a röviebb, esetleg mintázott haj mindig dúsabb, és vastagabb hatást kelt, mint a hosszabb frizurák. Természetesen a hajvágás csak elfedi a problémát – sokat segíthetünk a helyzetünkön viszont, ha változtatunk férfi hajápolási szokásainkon, és az új frizuránk mellé új sampont is bevetünk annak érdekében, hogy megállítsuk vagy lassítsuk hajszálaink elvékonyodását. 

Mivel az elvékonyodott haj könnyebben kihullik, ezért fontos, hogy a haj törölközővel való szárazra törlését lehetőleg mellőzük – inkább szárítsuk meg hajszárítóval, vagy ha melegebb idő van odakint és van időnk, várjuk meg, míg megszárad. Amennyiben a hajvékonyodás mellett a hajad korpásodik is, úgy érdemes hajszálvastagító sampon mellett korpásodás elleni sampont is használni, hogy minél előbb megszabadulj a korpától. Sajnos a korpásodás gyorsítja a haj elvékonyodását, illetve a hajhullást, mivel a korpás fejbőrt gyakran vakarjuk, és a vakarás könnyen elválasztja a febőrtől a gyengébb hajszálakat.

Végül érdemes arra is odafigyelni, hogy milyen hajformálót használunk. Hogy hajunk sose nézzen ki túl vékonynak, mindig használjunk zselét, vagy olyan terméket, amely dúsító hatást kelt a hajformálás során. Lehetőség szerint kerüljük az olyan férfi hajápolási termékek használatát, melyek tele vannak színezékekkel és mesterséges anyagokkal, mert ezzel nem segítünk a már kialakult helyzeten!

Mivel a hajhullás és vékonyodás gyökere a fejbőrben keresendő, ezért sokat tudunk javítani a helyzetünkön, ha fejbőrünk egészséges. Ehhez együnk gyakrabban friss zöldségeket és gyümölcsöket, amely antioxidánsokban és vitaminokban gazdag, hogy fejbőrünk kevésbé legyen kitéve a fent leírt problémáknak.

 

A másik probléma, ami a hajhullással, hajvékonyodással, esetleg a kopasz hajviselettel gyakran felmerül, az a fénylő, zsíros fejbőr, amely értelemszerűen kellemetlen perceket (órákat) tud okozni viselőjének. Hogy mi a megoldás? Vess be náhány férfi hajápolási trükköt!

Ahogy azt már korábban is említettük a kopasz fejfelülettel kapcsolatosan felmerülő legynagyobb probléma a fénylő bőr. Mivel a fejbőrünk minden nap ki van téve az elemeknek, ezért a külön odafigyelés, hidratálás mindképpen javít a helyzeten, azonban egyikünk sem szeretné, ha a felvitt bőrápoló hatására fejünk úgy fénylene már messziről, mint a simára csiszolt márvány.

Aminek biztosan nagy hasznát veszed, ha a fenti problémát szeretnéd megoldani, az egy matt hatású, férfi bőrápoló. Egyes termékek akár 70%-al csökkentik a bőrfelület fénylő hatását, amellett, hogy segítenek kontrollálni a faggyútermelést - ha tudsz, használj olyan terméket, amely a nap káros sugaraitól is megvéd. 

Az elmondottakon kívül fontos, hogy kerüld az olcsó és durva tusfürdőket és szappanokat a fejbőröd tisztításakor – minden ami kiszárítja a bőröd, az a faggyúmirigyeket túltermelésre ösztönzi, amely végül zsíros, fényes hatást fog kelteni a fejbőrödön. Ez pedig nem fogja megoldani a problémádat.

Ha a fenti problémákkal vagy férfi hajápolással kapcsolatosan kérdésed támadna, írj nekünk, és mi szívesen segítünk! Ne feledd, hogy minden esetben diszkréten járunk el, és az elküldött leveleket a lehető legbizalmasabban kezeljük!