24.990 ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás magánszemélyek részére!

Nyári bőrápolás

OLVASD EL NYÁRI BŐRÁPOLÁSI ÚTMUTATÓNKAT, HOGY FELKÉSZÜLJ AZOKRA A KIHÍVÁSOKRA, MELYEKKEL BŐRÖDNEK NYÁRON VAGY A NYARALÁSOD ALKALMÁVAL KELL MEGBÍRKÓZNIA!VÉDEKEZZ!

Nem mondunk újat azzal, ha eláruljuk, hogy az erős napsütés nem tesz jót a bőrnek! A bőrrák kialakulásának kockázata mellett a napsütés az egyik legfőbb oka a korai ráncok, a bőröregedés és a szarkalábak kialakulásának.  

Frissebb kutatások rámutattak arra, hogy a látható öregedésért több, mint 90%-ban a napsütés felelős.

Nemcsak a nap káros UVB sugaraitól kell védened magad, hanem a nap bőrt öregítő UVA sugaraitól is, melyek legalább ugyanolyan károsak a bőrödre nézve, mint az UVB sugárzás. A kettő együtt azért veszélyes kombináció, mert az UVB sugárzás okozta sérüléseket a UVA sugárzás felerősíti a megsérült vagy megégett bőr kötőszöveteinek felbontásával, így gyorsítva a korai öregedést.

Ha szeretnél napozni, mindig figyelj arra, hogy kellően védve legyél a nap káros sugárzásának mindkét fajtájától!


NE HAGYD, HOGY HAJAD OLYAN LEGYEN, MINT A SZALMA!

Nemcsak a bőrödnek, de a hajadnak is árthat a napsütés. A nap káros UV sugarai megsértik a haj sejtszerkezetét, kiszárítják a hajszálakat, megfosztva azokat természetes nedvességüktől, olajaiktól, ezáltal a haj töredezetté, szárazzá és porózussá válhat. Ha ehhez még hozzáadod a tenger sótartalmának káros hatásait, akkor lassan már nem a frizurádat kell majd cserélned, hanem a hajadat. Törődj többet hajaddal minőségi samponok és hajápoló termékek használatával! A vitaminokkal és proteinnel dúsított samponok segítenek a Nap káros sugarai által okozott sérüléseket helyrehozni!


VÉDD A BŐRÖD MINDEN NAP!

A legjobb fegyver a Nap káros sugarai ellen olyan hidratáló krém, amely napvédő összetételének köszönhetően megvéd a káros UVB és UVA sugárzástól. Ezek az egyre népszerűbb krémek nélkülözhetetlen kiegészítői egy férfi bőrápolási eszköztárának, mivel használatuk során mindig védenek a napsugárzástól - még akkor is, ha épp az irodádban ülsz - ne feledd, hogy a Nap káros sugarai az üvegen áthatolva semmit sem veszítenek erejükből!

A napvédő hidratáló krémek használata egyszerű: csak vidd fel a kívánt területre úgy, mintha bármilyen más hidratálót használnál és már védve is vagy nap káros sugaraitól, ha a megfelelő krémet választottad.

Biztosítsd ezekkel a krémekkel bőröd egészségét!


NE FELEDKEZZ MEG A NAPOZÁS UTÁNI KRÉMEKRŐL SEM!

A naptól megégett bőr a bőrápolás mumusa, mivel minden egyes napon való leégés növeli az esélyét annak, hogy a bőrrák legveszélyesebb változata, a melanóma kialakuljon. Persze néha mindannyiunk megég a napon, hiszen nem lehet mindig felkészülni az időjárásra, főleg ha az olyan megjósolhatatlan, mint az utóbbi években. 

Ha a bőröd megégett és fájdalmaid vannak, vegyél be enyhe fájdalomcsillapítót, igyál sok narancslevet (nemcsak pótolja az kiszáradt bőr folyadékveszteségét, de antioxidáns tartalma segít a megégett bőr gyógyulásában) és kend be magad egy jó minőségű napozás utáni krémmel!

A hidratáló tejek és krémek sokkal hatékonyabbak, mert az olajokkal ellentétben hűsítik a bőrt (az olajok megtartják a hőt) – főleg ha a krémet hűtőben tartod használat előtt. Keress továbbá olyan termékeket, amelyek Aloe Vera-t tartalmaznak, mert ez a rendkívül hasznos összetevő bizonyítottan csillapítja a fájdalmat és segít az égési sérülések gyógyításában!


VÉDD BŐRÖDET UTAZÁS ALATT IS!

Mindig tarts magadnál egy utazó méretű férfi arckrémet, amely szükség esetén (például a repülőgépek alacsony páratartalmú kabinjaiban) hidratálja bőröd! A krémet rendkívül gyorsan beszívja bőröd, és amellett, hogy azt megfelelően hidratálja, egy védőbevonatot is képez a bőrön, amely nagymértékben lassítja annak nedvességveszteségét. Használd bátran, ha úgy érzed, hogy arcod kiszárad, és biztos lehetsz benne, hogy arcbőröd mindig friss és egészséges lesz!   


NE TÖRŐDJ BELE A HERPESZBE!

A nyár nemcsak a jó idő és napsütés, de sajnos a herpesz ideje is. A napsütés – gyakran az utazási stresszel párosulva -  elég ahhoz, hogy legyengítse immunrendszered pont annyira, hogy a herpesz előjöjjön. Mivel bármilyen, az ajkadon levő apró bőrhiba, vagy szöveti sérülés tökéletes táptalaja a herpesz felbukkanásának, ezért védd magad ezek kialakulásától és a napsütés okozta mikrosérülésektől, hogy megakadályozd a herpesz kialakulását nyáron! Használj ajkbalzsamot ajkaid körvonalainál a legjobb hatás érdekében!