24.990 ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás magánszemélyek részére!

Illat útmutató

Kölnivíz - A legjobb mód a felfrissüléshez!

Az első kölnivizet - ahogy a neve is erre utal – Kölnben készítették 1709-ben. A kölnivíz könnyed és rendkívül frissítő hatású, a legtöbbjük mindössze 2-4% illatanyagot tartalmaz – így nem olyan erősek és hosszantartóak, mint a parfümök, céljuk azonban nem is a hosszantartó illatozás biztosítása, hanem a felfrissítés, energetizálás, amelyben viszont minden más terméknél jobbak.

A kölnivizek frissítő illatúak, és szinte bármikor, bármilyen helyzetben viselhetők.

Hogyan használd?

A kölni hatása néhány órán át tart, ezért ha ismét egy kis frisseségre van szükséged, csak vidd magaddal kedvenc kölnivizedet és vidd fel az arcodra, amikor csak szükségét érzed és szeretnél felfrissülni! Kutatások bizonyítáják, hogy a citrusos illatok segítenek a felfrissülésben, élénkebbé, fogékonyabbá tesznek minket, amelynek a mindennapokban és a munkában is nagy hasznát tudjuk venni.

 

Arcszesz / aftershave – a régi kedvenc

Egy férfi fürdőszobájának állandó kelléke. Népszerűsége az utóbbi években kissé a háttérbe szorult, ahogy az új típusú borotválkozási utáni krémek divatba jöttek. Mi úgy gondoljuk, hogy ezeknek a termékeknek még mindig megvan a helyük eszköztárunkban. Amellett, hogy felfrissítenek és fertőtlenítenek a borotválkozást követően, az arcszeszek illatosak és kitűnően alkalmasak arra, hogy egy kellemes, nem túl erős illatot tegyünk magunkra  a borotválkozást követően, amely aztán sokáig érezhető marad.

Hogyan használd?

Nemcsak borotválkozás után, de frissítő jelleggel is használhatod úgy, hogy egy keveset felviszel a karodra, mellkasodra, illetve nyakadra. Mivel az acrszeszek nagyrésze magas alkoholtartalmú, ezért könnyen irritálhatja az érzékeny bőrrel rendelkezőket, ezért azt javasoljuk, hogy abban az esetben, ha érzékeny bőröd van, inkább válassz magadnak borotválkozás utáni balzsamot/krémet kínálatunkból, hogy a megfelelő módon tudd bőröd kezelni a borotválkozást követően! A balzsamok amellett, hogy illatosak, nyugtatják és hidratálják a bőröd, így jótékony hatással lesznek rá a borotválkozást követően.

 

Eau de Toilette - mutasd meg saját személyiséged illatodon keresztül!

Az Eau de Toliette kifejezés parfümkészítőktől ered, akik eredetileg egy illatos ruhadarobot (franciául: toile) hoztak létre úgy, hogy azt hónapig illatos folyadékban, parfümben áztatták. Az Eau de Toilette a leginkább elterjedt illatféle a modern illatok között, amely átlagosan 15%-os illatkoncentrációt tartalmaz. Erősebb és hosszantartóbb változata az Eau de Parfum, melynek illatkoncentrációja magasabb és tovább marad meg a bőrödön.

Az Eau de Toilette nagyjából 8 órán át tartó hatással bír, míg illatanyagának nagyjából 20%-a marad meg bőrödön a nap végére.

Hogyan használd?

Felejtsd el a parfümök csuklóra és fültőre való felvitelét, mivel a testhőmérséklet a nap folyamán ezeken a pontokon változékonyabb, így az illat hamarabb elillan! Vidd fel a parfümöt mellkasodra és bicepszedre inkább – ezeken a területeken ugyanis kevésbé változik a testhőd, így sokkal tovább fog tartani a parfüm hatása! Az amerikai Indiana Egyetemen végzett kutatások szerint azok a nők, akik férfi parfümöket, illatokat szagoltak természetes, vagy női illatok helyett, sokkal izgatottabbak, érdeklődőbbek voltak.


Eau de Parfum – tégy hosszantartó, mély benyomást!

Az Eau de Parfum 10-20% közötti illatanyag koncentrációjával a parfüm-koncentrátumok után a legerősebb illatösszetétel. A parfüm szóról mindig a női illat jut eszünkbe elsődlegesen, de mára az elérhető férfi illatok egy jelentős része érkezik Eau de Parfum illatváltozatban. Az Eau de Parfum az esetek nagy részében egész nap érezhető, és a nap végére az Eau de Toilette-el ellentétben az illatanyag 30%-a megmarad a bőrödön. Különösen érdemes Eau de Parfum-öt használnod, ha Te is szereted érezni saját illatodat magadon.

Hogyan használd?

Először is óvatosan! Mivel az orrunk másodpercek alatt képes a különböző szagokhoz bizonyos mértékben hozzászokni, ezért nem biztos, hogy érezni fogjuk, hogy mennyit vittünk fel magunkra az adott illatból. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor két-három fújásnál többet ne vigyél fel magadra! És mindig tartsd észben, hogy a nők kifinomultabb szaglása könnyebben megérzi az illatodat, mint Te!

Mivel a bőrre felvitt illatok a hidratált bőrön akár 50%-al is tovább tartanak, ezért hidratáló, testápoló felvitele után használd a parfümöt!