AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

Cikkünkben olyan trükkökről, praktikákról, tanácsokról olvashatsz, melynek segítségével kihozhatod magadból a maximumot!

Cikkünkben olyan trükkökről, praktikákról, tanácsokról olvashatsz, melynek segítségével kihozhatod magadból a maximumot!




1. IGYÁL SOK VIZET!

A munkában és otthon is új erőre kapsz, ha betartasz egy apró szabályt vigyél be megfelelő folyadék mennyiséget! A sejtjeid szomjaznak, nem képesek elvégezni a szállító munkát, ez pedig fáradékonyabbá, fejfájósabbá tesz. Külső jelei is vannak, ha szomjas a tested, ugyanis a szem alatti bőrréteg elvékonyodhat és kiszáradhat, karikás, táskás tekintetet is okozhat. Tartsd észben a szervezeted igényeit, és figyelj oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre.


2. LEGYEN EGY JÓ SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓD!

Ébredés után a legjobb dolog, amit magadért tehetsz a hidratálás kívül és belül. Ebben nagy segítségedre lehet egy jól megválasztott szemkörnyékápoló, igen, jól hallottad, ez nemcsak női kiváltság. Mivel a férfi arcbőr igényei némileg különböznek a női arcbőrétől, ezért érdemes egy sajátot is beszerezni, ami direkt férfiaknak lett kifejlesztve. Ezzel a gyors reggeli mozdulattal csökkentheted a duzzadt, fáradt szem tüneteit és a szem körüli ráncokat is.

Extra tipp: Ha nagyon sötét a szemed körüli terület, ne legyél szégyenlős és bátran fedd el őket! Ugyan ki tudná meg, hogy a táskádban ott lapul egy apró korrektor is? Válaszd a megfelelő árnyalatot és érezd jól magad sötét karikáktól mentesen.


3. HASZNÁLJ HIDRATÁLÓKRÉMET!

Melyik férfi ne vágyna sima, fényes és puha arcbőrre! Itt az ideje, hogy hadat üzenj a száraz, húzódó, viszkető és irritált bőrnek. Ezek a tünetek mindkét nemet kellemetlenül érintik, de különösen kellemetlenné válhatnak a férfiak esetében, akiknél a mindennapos borotválkozás fokozottabban igénybe veszi az arc érzékeny bőrét. Használj kifejezetten férfi arcbőrre létrehozott termékeket és élvezd a sima, hidratált bőr élményét.

Extra tipp: Közeledik a meleg nyári időszak is, ami egyet jelent a napfényvédelemmel. Szerezz
be UV védelemmel ellátott termékeket a bőröd maximális megóvása érdekében.


4. ÉKESÍT VAGY ELRETTENT?

Az arcot keretbe foglaló bozontos, fazontalan szakáll nem éppen a legjobb reklám, nincs igazunk? A saját magad és a hölgyek komfortja érdekében vedd be a reggeli rutinodba az arcszőrápolás lépéseit is. Ez alatt nem csak a szakáll és bajusz karbantartását értjük, hanem a fül, orr és szemöldök nem kívánatos szőrszálainak eltávolítását is. A hosszútávú megbízható megoldás érdekében szerezz be egy minőségi, magasabb kategóriás borotvát, ami akár évtizedekig is hű társad lehet. Fontos emellett a megfelelő borotválkozási készítmények alkalmazása is, ahhoz, hogy elkerüld a kiütések, apró pattanások kialakulását.

Íme egy egyszerű és gyors borotválkozási rutin csak neked:

1. lépés: Pre Shave
- Használj pre shave terméket, amellyel felpuhítod és előkészíted az arcbőrt és a szőrzetet a borotválkozásra

2. lépés: Borotvaszappan
- Mindig egyenletesen oszlasd el a borotválkozási készítményt
- Használj borotvapamacsot, amivel megemelheted a szőrszálakat
- Használhatsz még: borotvagélt, borotvahabot, borotválkozási krémet is

3. lépés: Borotválkozás
- A borotvád legyen mindig tiszta és éles
- Ügyelj arra, hogy a borotvált bőrfelület legyen mindig feszes
- Csak pengére merőlegesen húzd a bőrön a borotvát
- Ne nyomd az arcodra a borotvát

4. lépés: Törölközés
- A nedvességet puha törölközővel kell leitatni, a bőrt ilyenkor nem tanácsos dörzsölni

5. lépés: After Shave
- A borotválkozás után fontos lezárni a pórusokat, megnyugtatni az igénybe vett bőrt
- Használhatsz: arcszeszt, borotválkozás utáni balszamot, tonikot is


5. A NEKED VALÓ FAZON!

Mind a szakáll és a haj stílusának, fazonjának kiválasztásakor törekedj arra, hogy illjen az arcformádhoz, életstílusodhoz és személyiségedhez egyaránt. A stílus kiválasztása után jöhet annak megvalósítása! Ha az otthoni szobrászkodás mellett döntesz válassz minőségi termékeket. Ügyelj a tartás erősségét jelző feliratokra is, így biztosan elkerülhető a betonfrizura, ha a rugalmas könnyed eredmény kedvelője vagy. Válaszd illatában, hatóanyagaiban és kiszerelésében is a neked legmegfelelőbb készítményt.

Ha a profikra bíznád a munkát mindenképpen lásd el őket az elvárásaiddal kapcsolatos tippekkel, a napi rutinod és életformád is fontos aspektus lehet a fazon kiválasztásánál, karbantartásánál. Bátran keresd fel az Árkád Budapest Barbershop üzletét, ahol kicsiknek és nagyoknak is professzionális szolgáltatásokat nyújtanak!

Extra tipp: A világszerte kedvelt Uppercut Deluxe márkát nálunk is megtalálod!


6. ŐSZÜLŐ HAJ? HAMVASÍTS!

Ahogyan festett hajra is található speciális sampon, úgy ősz hajra is vannak olyan termékek, melyekkel előcsalogatható az ezüstös árnyalat. Ezek természetes fényt adnak a hajnak. Az úgynevezett hamvasító samponokkal, eltüntethetjük a nem kívánt sárgás árnyalatokat a hajból. Használni kell hidratáló balzsamot is, mert ezzel hatékonyan visszaállítható a száraz haj nedvességtartalma.


7. ÖLTÖZZ ELEGÁNSAN!

Az összeszedett, elegáns külső mindig jó választás! Válogass össze egymáshoz passzoló árnyalatokat, dobd fel divatos kiegészítőkkel a szettedet. Ügyelj arra, hogy a méretednek megfelelő ruházatot válassz, kevésbé vonzó a túl szűken feszülő, vagy az éppen túl bő ruhadarab. A neked megfelelő mérettel az alakodat is jobban kiemelheted. A hölgyeknek igazán vonzó egy jól öltözött férfi látványa.


8. AZ ÖRDÖG A RÉSZLETEKBEN REJLIK! ELEGÁNS ÉS FÉRFIAS KIEGÉSZÍTŐK!

Ha már az öltözködést és az elegáns stílust emlegettük, nem szabad kihagyni a kiegészítők, apró részletek fontosságát sem. Egy karkötő, egy dizájnos óra, nyakkendő, de még egy jól kiválasztott pár zokni is tökéletesen kiegészítheti a szettet. Természetesen a túl sok sem jó, fontos a mértékletesség. Ezektől az apró elemektől lesz igazán egyedi az öltözéked.


9. HÁTIZSÁK HELYETT TÁSKA!

Megvan a hátizsáknak is a maga helye és ideje, ezekből is lehet már egészen dizájnos darabokat is találni, mégis sokkal elegánsabb, férfiasabb egy kézitáska viselése. Amellett, hogy szebb az ember tartása tőle, remek kiegészítője a sportosan elegáns, a formális, de még a laza stílusnak is.


10. KULCS AZ UDVARIASSÁG!

Hiába minden elegancia, ápoltság és ruhadarab, ha az ember nem viselkedik ezeknek megfelelően. Ha kihúzod magad, koordináltan mozogsz, felemeled a fejedet, máris egészen más összhatást sugárzol. A gyengébbik nem kifejezetten szereti a magabiztos férfi külsőt, mivel a férfiakban egyfajta védelmező erőt is keresnek. Amellett természetesen a kedves szavak, illedelmes viselkedés, kiegyensúlyozottság amolyan kötelező elemei egy modern elegáns férfinak.
Extra tipp: Olvasd el Schiffer Miklós – Köszönöm, kérem című könyvét a mindennapi viselkedési helyzetekről.
https://www.facebook.com/SchifferMiklosStilus/