AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

Egy erős rázás magabiztosságot, erőt, melegséget, őszinteséget és számos más, jó karakterjellemet közvetít.

Függetlenül attól, hogy először találkozol valakivel, vagy már századszorra üdvözlöd őt, fontos a helyes kézfogás. Egy erős rázás magabiztosságot, erőt, melegséget, őszinteséget és számos más, jó karakterjellemet közvetít. Az a tény, hogy egy jól végrehajtott kézfogások pozitív első benyomást keltenek, nem csupán anekdotikusan igaz, hanem több tanulmányi kutatás is alátámasztja.

Mikor és hogyan csináld?




1. Mikor

A jó kézfogás megfelelő időzítést igényel. A partin vagy társasági rendezvényen győződj meg róla, hogy érkezéskor és távozáskor is kezet fogsz a házigazdával. Bárkivel rázhatsz kezet, akivel először találkozol, illetve olyan barátokkal, családtagokkal és ismerősökkel, akikkel nem érzed elég közelinek a kapcsolatotokat ahhoz, hogy az ölelés megfelelőbb választásnak tűnjön.

Sokan azért nem merik először odanyújtani a kezüket, mert félnek, hogy lógva hagyják őket. Ha ez történik, ne érezd magad megalázva. A probléma általában nem az, hogy az illető nem tart elég fontosnak, lehet, csak az időzítésed volt rossz. Mindig emlékezz az alábbiakra:

Ne ajánlj fel kézfogást, ha az adott személy épp egy másik beszélgetésben van elmerülve.

Jól hallhatóan üdvözöld a személyt, és ezután ajánld fel a kezed.

Vedd figyelembe a változó társadalmi normákat is. A legtöbb kultúrában eltérő szokások léteznek a kézfogással kapcsolatban. Például vannak helyek, ahol a nők nyújtják először a kezüket.  Máshol egyáltalán nem illő kezet fogni egy nővel. Ezekre fontos odafigyelni, főleg utazáskor.


2. Hogyan

A szemkontaktus alap, mindig nézz a másik szemébe! A kézfogás maximum 3-4 mácodpercig tartson.

Ellenőrizd, hogy elég szoros-e, és nem túl élettelen, gyenge. Ugyanakkor, összezúzni se akard a másik fél csontjait, szóval csak mértékkel. A túl erős kézfogás amúgy is azt sugallja, hogy kompenzálni szeretnél valamit. A hüvelykujj merőlegesen álljon a többihez képest. Fontos, hogy a tenyér is érintkezzen a másikkal, ne csak az ujjak, mert ez esetleg nemtetszést, undort is jelezhet.

Ügyelj arra, hogy a kezeden ne legyen ételmaradvány, vagy zsír, és ha nagyon izzadt a tenyered, töröld bele gyorsan a nadrágodba.