AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

A hobbi létfontosságú szerepet játszik mentális - és néha akár fizikai - jólétünkben. Segítenek nekünk lazítani, új emberekkel találkozni és új barátokat szerezni.

Minden férfinak szüksége van „valamire”. Valamire, ami motiválja őt. Valami más, mint a munka, ami céltudatossá teszi. És, ha mást nem, akkor feldobhatod vele a Tinder profilodat is. ;)

A hobbi létfontosságú szerepet játszik mentális - és néha akár fizikai - jólétünkben. Segítenek nekünk lazítani, új emberekkel találkozni és új barátokat szerezni. Sok mindent érdemes lehet kipróbálni. Cikkünkben összeszedtünk 10 ilyen hobbit, ami tökéletes lehet a modern kor férfiúi számára.





1. Hangszer elsajátítása

Előfordulhat, hogy először nem fogják megköszönni a szomszédjaid, főleg, ha a dobot vagy hegedűt választod, de megtanulni játszani egy hangszeren, az egyik legjobban kifizetődő dolog. A legjobb, hogy folyamatosan van hova fejlődnöd. Mindig új kihívásokat állíthatsz magad elé, és a szociális oldala, hogy zenekart is alapíthattok, ha megtaláljátok a megfelelő embereket.


2. Az objektív mögött

Kevés kielégítőbb dolog van, mint egy tökéletesen elkapott és megörökített pillanat. A fotózás egy fantasztikus készség, amit érdemes elsajátítani, és soha nem volt egyszerűbb, mint most, hogy mindenkinek lapul egy okostelefon a zsebében. Gyakorolj azon, mielőtt egy komolyabb gépbe fektetsz!


3. Legyél kreatív a konyhában

Amíg nem próbálod utánozni Heston Blumenthalt, mikor a konyhával való legközelebbi kapcsolatod az volt, hogy beraktál egy készételt a mikróba, addig a konyhában való tevékenykedés nagyon jó módja a kulináris készségeid finomításának. Tanulj meg pár új receptet, aztán még az is lehet, hogy elég magabiztos leszel, hogy elindulj ezen a pályán.


4. Téli sportok

A síelés vagy snowboardozás az egyik legélvezetesebb módja annak, hogy fittek maradjunk. Nem mindenkinek adatott meg a lehetőség, hogy hó fedte tájak közelében éljen, de manapság rengeteg száraz és beltéri lehetőségünk is van már, hogy gyakorolhassunk, mielőtt a sípályára lépünk.


5. Kerékpározás

Akár az erdei ösvényeken rongyolsz lefelé nyaktörési sebességgel, vagy tetőtől talpig burkolod magad a védőfelszereléseddel, a biciklizéssel garantáltan formában tarthatod magad. Az egész testedet átmozgatja, jót tesz a szívednek, kiszellőztetheted közben a fejedet, és miután beruháztál a megfelelő kerékpárra, onnantól kezdve hű társad lesz életed végéig.


6. Otthoni sörfőzés

Melyik férfit ne hozná lázba a gondolat, hogy akár otthon is megfőzhetjük magunknak saját, ízletes sörünket?! A megfelelő felszereléssel és egy kis tanulással nincs ok, amiért ne válhatnál te is profi otthoni sörkészítővé.


7.  Önvédelmi leckék

Valószínűleg soha nem lesz rá szükséged, de mégis, a harcművészetek elsajátítása bizonyított módja önbizalmad növelésének, új barátok szerzésének, és tested fitten tartásának. Az sem számít, ha teljesen kezdő vagy. Sok konditerem ingyenes bevezető tanfolyamokat kínál, szóval, ha látod magadban a lehetőséget, hogy te lehess a következő Bruce Lee, akkor kipróbálhatod anélkül, hogy egy fillért költenél.


8. Egy új nyelv elsajátítása

Azok számára, akik csak egy nyelvet beszélnek, egy olyan külföldi ország meglátogatása, ahol még a gyerekek is két- vagy több nyelvet beszélnek, kissé kínos lehet. A szabadidődet hasznosan eltöltve megtanulhatsz egy új nyelvet, és nem kell többé ezzel az érzéssel szembesülnöd. Függetlenül attól, hogy délutáni kurzusra jársz, vagy csak naponta eltöltesz pár percet egy olyan alkalmazással, mint a Duolingo, az új nyelv tanulása a leghasznosabb hobbi.


9. Jóga és meditáció

Egy nap se telik el anélkül, hogy a hajadat tépnéd a munkahelyi vagy magánéleti stresszhelyzetek miatt? Sajnos ilyen a modern világ. Talán ezért ezek a nyugtató tevékenységek, mint a jóga és a meditáció, egyre közkedveltebbé válnak, segítenek megtalálni és megtartani a mentális és fizikai egyensúlyt, egészséget.


10. Hegymászás

Egy hegymászó a legszívósabb és legedzettebb, akivel életed során találkozhatsz, bár ez nem csoda. Felhúzni az egész testsúlyodat puszta sziklafelületen, csupán az ujjaid, karjaid és lábaid segítségével, elég komoly kalóriát éget el. Nincsenek megfelelő helyek a környezetedben? Ne hagyd, hogy ez megállítson; nézd meg online a legközelebb eső mászótermet. A legtöbb meglehetősen olcsó, és mivel a falak nem érik el a 15 métert, így kevesebb az esélye, hogy megsérülj.


Forrás: https://www.apetogentleman.com/best-hobbies-for-men/