AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

Egy pattanástól való megszabadulással ellentétben a szem alatti táskákkal és sötét karikákkal való küzdelem már trükkösebb.

Egy pattanástól való megszabadulással ellentétben a szem alatti táskákkal és sötét karikákkal való küzdelem már trükkösebb. Nincs semmilyen csodaszer, amivel azonnal, varázsütésre eltüntethetnéd őket – hidd el, már mi is kerestük. Az egyetlen módja, hogy újra élettel teli, fiatalos tekintetet varázsolj magadnak, ha leásol a probléma gyökeréig, hogy rájöjj, mi okozza.

Nagy szerepet játszanak benne az alvási és étkezési szokásaink is, de vannak olyanok, amiket nem tudsz befolyásolni. A Mayo Clinic kutatásai szerint például az időjárási viszonyok, különösen az esős-párás napok folyadékvisszatartást okoznak, ezáltal szem alatti bőr duzzadtabb lesz.

Ez a duzzanat az öregedéssel rosszabbá válhat, de okozhatja allergia is, vagy csak simán a genetikánk. (Köszi anyu és apu!)



Csökkentsd a szervezetedbe bevitt só mennyiségét!

A kanapén kuckózós, junkfood-ot majszolós estéknek is megvan az ára – és nem a pénzre gondolunk. Ezek az ételek talán jóízűek, de semmi jót nem tesznek a szervezeteddel, sem a szemkörnyékeddel. A sós ételek fogyasztása miatt a test visszatartja a vizet, hozzájárulva a szem alatti puffadáshoz. Így, ha mellőzöd ezeket az ételeket, az sokat javíthat a helyzeten.

Amikor a sósat kívánod, próbálj ki valami egészségesebb alternatívát, például vágj fel egy uborkát vékony csíkokra, és szórd meg egy ici-pici tengeri sóval. Készételek vásárlása helyett – amik valószínűleg tele vannak sóval és ízfokozókkal –, inkább próbálj ki néhány új receptet otthon.


Fontos az alvás!

Az alváshiány jelei hamar megmutatkoznak sötét, sokszor szinte teljesen elfedhetetlen karikák formájában, mivel láthatóvá válnak a vérerek. Az viszont kevesek által ismert tény, hogy a túlalvás is ugyanezt okozza. Az ideális alvási idő minden nap körülbelül 8 óra.

Hajlamos vagy duzzadt szemekkel kelni? Az sem mindegy, milyen testtartással alszol. Feküdj kissé megemelt fejjel, egy extra kispárnát a fejed alá rakva, segítve ezzel a vér és folyadékok megfelelő áramlását, elkerülve ezzel a reggelre megjelenő táskákat.


Ne dohányozz!

A dohányzás amellett, hogy növeli az ezzel összefüggő daganatok kialakulását, bizonyítottan hozzájárul az alvási zavarokhoz az éjszaka bekövetkező nikotinmegvonás és a vér csökkent oxigéntartalma miatt.

Ezeken felül a dohányzás során salakanyagok is felhalmozódnak a szervezetünkben, ezek lerakódása a szemkörnyéken is megmutatkozik.


Hidratálj!

Ez triviális dolognak tűnik, viszont sokak mégsem tudják betartani. Egy átbulizott este után, ahol lecsúszott pár feles, a szemed árulkodó lehet. Az alkoholtól a szervezeted dehidratálttá válik, ami elősegíti a szem alatti karikák kialakulását.

Mivel a hidratálás kulcsfontosságú a szem alatti terület egészségesen tartásához, az alkohol az egyik legrosszabb, amit ihatsz. De ugyanez elmondható a cukros, szénsavas üdítőkről is. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szervezetnek szüksége van a folyadékra, így minden nap igyál meg minimum 2 L vizet! Leguríthatsz egy sört is egy fárasztó nap végén, hogy kiereszd a gőzt, de utána ne felejtsd el pótolni a szervezeted számára szükséges vizet is.

A kávé szerelmeseinek sincs túl jó hírünk – A koffeines italok, mint például a kávé vagy a tea, túlzott fogyasztás esetén szintén hozzájárulnak a szem alatti táskák kialakulásához.

A víz amellett, hogy hidratál, a bőrt is egészségesen tartja, így javítja a szem alatti terület megjelenését is.