AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

Talán elsőre nem túl nyilvánvaló számunkra a borotválkozás és környezetvédelem kapcsolata, azonban a valóság az, hogy a környezettudatos borotválkozással fontos lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy megóvjuk környezetünket!

KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS BOROTVÁLKOZÁS


Talán elsőre nem túl nyilvánvaló számunkra a borotválkozás és környezetvédelem kapcsolata, azonban a valóság az, hogy a környezettudatos borotválkozással fontos lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy megóvjuk környezetünket!



Az elhasznált borotvapenge: veszélyes hulladék

A borotválkozás során felhasznált pengék is veszélyes hulladéknak minősülnek, ebbe gyakran nem gondolunk bele a napi rituálénk elvégzésekor. A nem megfelelően előkészített és kidobott pengék ugyanis sok esetben a különböző szeméttelepeken kutató állatok (általában madarak) szervezetébe kerülve végzetes sebesüléseket okoznak. Évente több ezer állat pusztul el csak a borotvapengék okozta belső sérülések miatt. A legkevesebb, amit a kulturált és környezettudatos borotválkozás érdekében tehetünk az, hogy odafigyelünk arra, hogyan bánunk a borotválkozási hulladékkal!


Mi a megoldás?

A borotválkozási hulladék megfelelő kezelésére több módszer is létezik, van amelyik kicsit több előkészületet igényel, van, ami kevesebbet, de mindegyik egyaránt hatékony megoldást nyújt az elhasznált borotvapengék megfelelő kezelésére! A legfontosabb alapelv, hogy olyan formában tegyük az elhasznált pengéket a szemétbe, hogy lehetőség szerint ne legyen a madarak, kisebb állatok által hozzáférhető, így kerülve a környezetkárosodást. Lehetséges megoldások:

1. Használj a borotvapengék elhelyezésére egy előre, erre a célra előkészített, üres konzerves dobozt. Ha a doboz megtelt elhasznált pengével, használj vastagabb ragasztószalagot, hogy lezárd azt.

2. Az elhasznált pengéket gyűjtheted fém, 0,33 l-es üdítős dobozban, melynek tetejére egy hosszabb, vékony lyukat kell vágnod késsel, hogy az elhasznált pengéket a lyukon keresztül a dobozba tudd helyezni. Ha a doboz megtelt, egyszerűen lezárhatod a rést egy vastagabb ragasztószalaggal, hogy a pengék a szemétbe helyezést követően ne essenek ki. Amennyiben tudatosabb hulladékgyűjtő szokásaid vannak, a dobozt és tartalmát leadhatod valamely fémhulladék befogadására kijelölt hulladékgyűjtő telepen is.

3. Használhatsz külön erre a célra gyártott pengegyűjtő dobozt, melyből végül a pengéket szelektív fémhulladék gyűjtőbe dobod ki - ez egyszerű megoldást jelenthet azok számára, akiknél elérhető a szelektív hulladékgyűjtés.

A fentiek alapján láthatod, hogy nem kell ahhoz különösen nagy erőfeszítést tenned, hogy borotválkozásod közben óvd környezeted is.

Mi a Galaxy Cosmetics-nél abban hiszünk, hogy amellett, hogy férfiként önmagunkra is igényesnek vagyunk, időt és energiát kell fordítanunk környezetünk védelmére, hiszen környezetünkért éppúgy felelősséggel tartozunk, mint saját magunkért.