AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

Ha a nyári hónapokban sok időt töltünk a szabadban, az arra hajlamos bőrűek bizony súlyosan leéghetnek, ha nem figyelnek oda.

Ha a nyári hónapokban sok időt töltünk a szabadban, az arra hajlamos bőrűek bizony súlyosan leéghetnek, ha nem figyelnek oda.

Lehet, hogy nem voltál elég megfontolt a naptej kiválasztásakor. Vagy talán kimondtad a híres utolsó szavakat: „Én soha nem égek le”. Mindenesetre, most ott állsz rákvörös bőrrel, még a ruha viselése is fájdalmat okoz. Itt van minden, amit tehetsz – és amit nem!



Megelőzés:


MINDIG használj fényvédő krémet – ha nem vagy leégős, akkor sem árt egy 10-20 faktoros, világos bőrűeknek pedig 30-50 faktor az ajánlott. Ne felejtsd el 2 óránként megismételni a folyamatot, és viselj kalapot, napszemüveget is, hogy kellően védve legyél. A bőrrák kialakulásának kockázata mellett a napsütés az egyik legfőbb oka a korai ráncok, a bőröregedés és a szarkalábak kialakulásának.  


Ha már megtörtént a baj:


Dobj be egy-két gyógyszert

Ha súlyosan legétél, és fájdalmaid vannak, a következő 24 órában vegyél be 1-2 gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító tablettát, amivel csökkentheted az égés okozta kellemetlenségeket.


NE zuhanyozz meleg vízzel

Olykor még a langyos víz is fájdalmas lehet a frissen leégett bőrhöz érve. De egy hideg kád víz vagy zuhany csökkenti a felületi hőmérsékletet, ezáltal hűsíti és nyugtatja az égett bőrt. Használj olyan gyengéd tusfürdőt, mint például a Mühle Organic Férfi tusfürdő, ami argánolaj tartalmának köszönhetően gazdag E-vitaminban és esszenciális zsírsavakban. Értékes alapanyagokat tartalmaz, melyeket zöldség wax-al kombináltak a megfelelő testápolásért. Növényi glicerinnel és gabona-proteinnel táplál, hidratál. A tusfürdő vegán, nem tartalmaz szintetikus adalékokat, illatanyagokat vagy színezéket, így egyáltalán nem irritálja a bőrt.


Hidratálj!

Olyan krémet vagy gélt válassz, ami finoman hidratálja a napfénytől irritált bőrt. A bőrpír és fájdalom szintjétől függően válaszd ki, hogy mi működik számodra a legjobban. Keress olyan terméket, amelyek nyugtatő összetevőket tartalmaznak, mint pl az aloe vera, vagy shea vaj.

A Mühle Organic Férfi testápoló krémben található argán olaj kifejezetten gazdag E-vitaminban és esszenciális zsírsavakban. Értékes, aktív alapanyagaival táplálja és védi, míg organikus szójaolaj és shea vaj tartalma puhítja bőröd. F-vitamin és aloe vera tartalma segít elkerülni a bőr szárazságát, fokozza a rugalmasságot és a regenerációt. Kamillából kivont Bisabolol tartalma csökkenti az irritációt és a bőr esetleges gyulladását, továbbá segíti a bőröd természetes gyógyulási folyamatait. Rozmaring kivonattal és természetes E-vitaminnal védi a bőrt, az esszenciális olajok pedig finom és friss illatot adnak.


NE tépkedd a hámló bőrt!

Igen, tudjuk, nagyon kielégítő érzés. Mint megvakarni egy viszkető csípést. A legtöbb orvos szerint azonban ez a kiszáradt bőr védi az új, sebezhető réteget – így ezt nem szabad idő előtt eltávolítani.