AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

Kíváncsi vagy, mi rejtőzik valójában a No Shave November mögött? Ismerd meg a Movember alapítványt, fő céljaikat és mozgatórugójukat.


A Movember alapítvány 

forrás: movember.com

EZÉRT INTÉZKEDÜNK.

Mi vagyunk az egyetlen jótékonysági szervezet, amely globális szinten, egész évben foglalkozik a férfiak egészségével. A férfiakat érintő legnagyobb egészségügyi problémák némelyikével foglalkozunk: a prosztatarák, a hererák, valamint a mentális egészség és az öngyilkosság megelőzése.

Tudjuk, hogy mi hogyan működik a férfiaknál, és hogyan lehet megtalálni és finanszírozni a leginnovatívabb kutatásokat, amelyek globális és helyi hatást is kifejtenek. Függetlenek vagyunk az állami finanszírozástól, így megkérdőjelezhetjük a fennálló állapotokat, és gyorsabban befektethetünk abba, ami működik. 15 év alatt több mint 1200 férfiegészségügyi projektet finanszíroztunk szerte a világon.

2030-RA 25%-KAL CSÖKKENTJÜK AZ IDŐ ELŐTT ELHALÁLOZÓ FÉRFIAK SZÁMÁT!

A Mo Bros és a Mo Sistas támogatásának köszönhetően több mint 1200 projektet finanszíroztunk, amelyek a férfiak életét mentik meg és javítják világszerte. 2003 óta elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk a férfiaknak boldogabb, egészségesebb és hosszabb életet élni. Milliók csatlakoztak hozzánk.

A MI ÜGYÜNK.

Arra törekszünk, hogy globálisan hozzájáruljunk ahhoz, hogy a férfiak boldogabban, egészségesebben és hosszabban éljenek. Ez az ambíció minden tevékenységünk alapja. Ez a mozgatórugója kampányainknak, finanszírozási stratégiánknak és jövőképünknek.

MIÉRT A FÉRFIAK EGÉSZSÉGE?

A férfiak egészségi állapota válságban van. Egyszerűen fogalmazva, a férfiak túl fiatalon halnak meg.

A nem az egészség és a várható élettartam egyik legerősebb és legkövetkezetesebb előre jelzője. A férfiak számára ez nem jó hír. A férfiak átlagosan 6 évvel korábban halnak meg világszerte, mint a nők.

Ráadásul az öngyilkosság nagyobb mértékben érinti a férfiakat, mint a nőket: az öngyilkosságok háromnegyedét férfiak követik el. Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint évente 510 000 férfi hal meg öngyilkosság következtében világszerte. Ez minden percben egy.

A prosztata- és hererák életekre gyakorolt hatása jelentős, a prosztatarák a második leggyakoribb rák a férfiak körében világszerte.

Az egészségügyben tapasztalható nemi alapú egyenlőtlenség azonban kevés nemzeti, regionális vagy globális elismerést vagy figyelmet kapott az egészségpolitikai döntéshozóktól vagy az egészségügyi szolgáltatóktól. A Movember Alapítvány éppen ezért a férfiak egészségére összpontosít. Ez az oka annak, hogy a Mo Bros és a Mo Sistas a világ minden tájáról egységes hanggá válik minden Movemberben, létfontosságú finanszírozást és figyelmet fordítva a rejtett férfiegészségügyi válságra.

Ez nem csak a férfiak problémája. Annak érdekében, hogy kezeljük a problémát, és egy olyan világ felé dolgozhassunk, ahol a férfiak jövő nemzedékei nem ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek, mint ma, egyéni és közösségi szinten egyaránt lépéseket kell tennünk. Ez azt jelenti, hogy férfiakat és nőket, vállalkozásokat, sportcsoportokat, közösségi szervezeteket, kormányokat, egészségügyi politikai döntéshozókat és egészségügyi szolgáltatókat kell bevonni a jelenlegi nemek közötti egyenlőtlenség csökkentésére irányuló erőfeszítésekbe.

30 BAJUSZTÓL 5 MILLIÓIG, NÉLKÜLED NEM TUDTUK VOLNA MEGTENNI.

A 2003-as ausztráliai szerény kezdetek óta a Movember mozgalom valóban globális mozgalommá nőtte ki magát, és több mint 6 millió Mo Bros és Mo Sisters támogatását élvezi szerte a világon

A Movember sikere nagyrészt a globális közösség erejének tudható be. Függetlenül attól, hogy melyik városban élünk, valami nagyobb részei vagyunk, és egyesít bennünket az az elkötelezettség, hogy segítsünk megváltoztatni a férfiak egészségének arculatát.

2003 óta több mint 1250 férfi egészségügyi projektet finanszíroztak.

A Movember Alapítvány nem tartana ott, ahol van a világon minden férfi és nő lelkesedése nélkül. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy naprakészen tartsuk a dolgokat, tájékoztassuk a közösséget, és gyakorlataink során mindig átláthatóak és elszámoltathatóak legyünk.

NO SHAVE NOVEMBER 

A No-Shave November egy hónapig tartó utazás, ahol lemondunk a borotválkozásról. Célja a tudatosság növelése, hogy szeressük hajunkat, szőrzetünket, melyet sok rákos beteg elveszít. Adományozd a Movember részére azt a pénzt, amelyet borotválkozásra, szőrtelenítésre költenél és hívd fel a figyelmet a vizsgálatokra!

Csak egy szabály létezik: Tedd le a borotvát 30 napra.