AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

A stressz a férfiak életének már ősidők óta szerves része, ami bizonyos szempontból pozitívan is hathat a teljesítőképességre, viszont a túlzott idegeskedés egyértelműen káros mindenki számára.

A stressz a férfiak életének már ősidők óta szerves része, ami bizonyos szempontból pozitívan is hathat a teljesítőképességre, viszont a túlzott idegeskedés egyértelműen káros mindenki számára. Éppen ezért összeszedtünk pár hasznos tippet a hétköznapokra, amiket, ha sikerül beépítened a napi rutinodba, akkor hatékonyan csökkentheted a stressz szinted, és nagy lépést tehetsz az egészségesebb élet felé.



Mozogj rendszeresen!

A mozgás sok szempontból jót tesz az egészségünknek, azt azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a stressz csökkentésében is hatalmas szerepe van. A fizikai aktivitás ugyanis elősegíti a testben az endorfin termelődését, ami a jó közérzetért felelős hormon. A rendszeres mozgás továbbá javítja az alvás minőségét és növeli az önbizalmat, ami szintén növeli a jókedvet.


Egyél jól, aludj jól!

Ahogy már az előző pontban is említettük az alvásnak is nagy szerepe van a stressz csökkentésében. Fontos megjegyezni, hogy itt nem az alvás mennyiségén, hanem a minőségén van leginkább a hangsúly. Figyeljünk oda az alvás körülményeire, hanyagoljunk minden esetleges zavaró tényezőt, mint például a telefon nyomkodást az ágyban, a túlzott meleget a szobában, és sötétítsünk be kellően. A nap folyamán érdemes kerülni a koffeint és az alkoholt, mivel ezek növelik a stressz szintet, az alkohol a nyugtató hatás helyett kifejezetten depresszív állapotot is okozhat. Fogyasszunk megfelelő mennyiségű vitamint, értékes zsírsavakat, amik pozitív hatással vannak az idegrendszerre.


Fogadd el, amin nem tudsz változtatni!

Életünk során rengeteg olyan dologgal találkozunk, amin nem tudunk változtatni, bármennyire is szeretnénk. Ilyenkor nem tehetünk mást, minthogy elfogadjuk a történéseket és megtanulunk együtt élni velük, anélkül, hogy újra és újra idegeskednénk rajtuk. Amikor valamilyen bosszantó helyzetbe kerülünk, keressünk olyan tevékenységet vagy társaságot, ami mosolyt csal az arcunkra.


Ne vállald túl magad!

Sokszor előfordul, hogy saját magunk növeljük a stressz-szintünket azzal, hogy túl sokat vállalunk és túl rövid határidőket szabunk magunknak. A munkában és magánéletben is fontos, hogy mielőtt elvállalunk egy új feladatot, mérlegeljünk, hogy valóban képesek leszünk-e azt teljesíteni, mivel, ha kapkodásba kényszerítjük magunkat, az állandó idegeskedéssel jár, és ha a végeredmény is elmarad a várttól azzal nem csak másnak, de magunknak is csalódást okozunk.


Lásd mindig félig telinek a poharat!

Talán közhelynek hangozhat már, hogy mindig nézd az élet napos oldalát, de ennek a tanácsnak a gyakorlatban is valóban hasznát vesszük, ha a stressz-szint csökkentéséről van szó. A negatív hozzáállás ugyanis még az apróbb, jelentéktelen dolgokat is hajlamos óriási problémává nagyítani. Ehelyett érdemes adott esetben a megoldásra és a pozitív lehetőségekre fókuszálnunk.